Photosynthesis - място за фотография, хора и идеи

На 10 март мястото за фотография, хора и идеи - PhotoSynthesis, представи най-добрите снимки от конкурса

  11.03.2007

  Снимка: Румен ИвановПовече от 300 фотографи и приятели се събраха на откриването на първата изложба на PhotoSynthesis с участието на най-добрите снимки от конкурса “Няма нищо по-хубаво от лошото време” на 10 март 2007 г в SkyCity център, София. Огромните ленени платна, спуснати под покрива на търговския център го превърнаха в една нетрадиционна галерия. Изложбата може да бъде видяна в SkyCity до 18 март 2007 г, а след това в магазин PhotoSynthesis.
  Жури в състав Силвия Иванова, преподавател по история на фотографията в НБУ, Румен Георгиев-Рум, професор по фотография в НАТФИЗ и Момчил Михайлов-Момо, фотограф и дизайнер, излъчи победителите измежду общо над 2000 фотографии. 

  Снимката на Михаела Иванова със заглавие “Дали аз закъснях или времето бързаше” беше класирана на първо място, втора се нареди снимката на Тихомир Начев „Джазово настроение”, а третото място бе отредено на „Септември и аромата на мокър асфалт” на Ивайло Петров. Победителите получиха съответно 2000 лв. за първо място, 1000 лв. за второ и 500 лв. за трето място.
  Чрез гласуване по време на събитието, присъстващите избраха за свой фаворит „Скрити в мъглата .” на Красимира Дечева, която получи специалната награда на публиката – бинокъл Nikon, осигурена от PhotoSynthesis. От своя страна, екипът на PhotoSynthesis отличи с награда дигитален фотоапарат Olympus снимката на Koрнелия Георгиева със заглавие „Оплетени в гъста мъгла”.                                                      

  Старт на конкурса беше даден на 1 декември 2006 г.
  PhotoSynthesis e нов проект, чиято цел е да създаде не само място за фотография, а най-вече място за срещи на хора и идеи. Място за срещи на приятели, среда за всички, за които изкуството не е нещо елитно и изкуствено, а естествена вътрешна потребност на всеки човек за изразяване и споделяне. 
  Няма нищо по-хубаво от лошото време!
  Защото фотографията те обучава в трудното изкуство да минаваш през света и живота с широко отворени очи. Защото желанието да създаваш нещо красиво започва отвътре, от самия човек и не зависи от времето, средата и външните обстоятелства. Така че запознайте се с лошото време, насладете се на лошото време, снимайте лошото време! Защото е един прекрасен ден за фотография, в който имаме време да забелязваме света и да откриваме онези моменти в него, които си струва да бъдат запечатани и запомнени.

  Първият магазин на PhotoSynthesis отвори врати на 09 октомври 2006 г. в SkyCity център в София, кв. „Гео Милев”, ул.”Коста Лулчев” 52.

  Снимки: Румен Василев

ОЩЕ НОВИНИ
NIKON   CANON   OLYMPUS   PENTAX   BENQ   SONY   TAMRON   LOWEPRO   VELBON   HAMA   LUMIQUEST   CASELOGIC   PRETEC   SCANDISK   EPSON   Bowens  
SANYO   HP   PANASONIC   FUJITSU SIEMENS   EIZO     MEMOREX   EFILM   TOKINA   SIGMA   SEKONIC   VISATEC   LENSBABIES   B+W   Apple   Zeiss